Eğitim

Anaokulu ve İlkokul 1. ve 2.sınıflar düzeyinde, Beden Eğitimi ve Spor Derslerinde alternatif spor programları uygulanmaktadır.

Öğrencilerimizin beceri ve koordinasyonlarını geliştirici “Temel Eğitim Modeli’’ bu yaş grubundaki öğrencilerimize uygulamalı ve teorik olarak yapılmaktadır. Bu çalışmalar, beden eğitimi ve spor bilgisi, jimnastik, oyun ve spor, ritim eğitimi ve dans, atletizm olmak üzere beş ana başlık altında gerçekleştirilmektedir.

İlkokul 3. ve 4.sınıflarımızda, farklı spor disiplinlerinde, atletizm, voleybol, futbol, tenis, judo, jimnastik, masa tenisi, okçuluk, basketbol ve yaratı dans çalışmaları ‘’Spor Eğitim Modeli’’ olarak üçer haftalık dönüşümler halinde branş tanıma çalışmaları yapılmaktadır.

5.sınıftan başlayarak 12.sınıfa kadar “Geliştirilmiş Spor Eğitim Modeli” alan çalışmaları ile devam etmektedir. Öğrencilerimizin, beceri ve istekleri doğrultusunda, tenis, pilates, kondisyon-fitness, voleybol, okçuluk, masa tenisi, basketbol, atletizm, jimnastik, yaratıcı dans, futbol, judo spor disiplinlerinden birinde uzmanlaşmaları sağlanır.

Öğrencilerimiz, ayrıca yıl içerisinde, isteğe bağlı olarak farklı bir spor disiplininde yardımcı branş olarak çalışmalara katılabilir. Okulumuzda 12 farklı spor disiplininde çalışmalar yapılmaktadır.

Tüm öğrencilerimizin, spor dersi kazanımları ile fiziksel uygunluk gelişimleri testler yapılarakg(antropometrik ve fiziksel uygunluk testleri) öğrenci takip yazılım programı ile takip edilmektedir. Tüm öğrencilerimize spor kazanımları ile ilgili bilgiler, İngilizce ve Türkçe spor karnesi olarak verilirken, spor takımlarına yönlendirmelerde de bu bilgilerden yararlanılmaktadır. Ayrıca, lisemizden mezun olan ”Sporcu Öğrenci”ye yurt içi/dışı üniversitelere verilmek üzere “Öğrenci Spor Portfolyosu” hazırlanarak verilmektedir.

Okul/Kulüp takımlarında veya ferdi spor dallarında yarışan öğrencilerin akademik derslerden geri kalmamaları için özel yetiştirme eğitimi verilmekte, sınavlar için ayrı bir sistem uygulanmakta, öğrencinin akademik ve spor başarıları aynı anda takip edilerek, öğrenciye bu anlamda koçluk yapılmaktadır. Bu çalışmaların belirli bir model ve program içerisinde yapılması için’’ BAŞARILI ÖĞRENCİ-BAŞARILI SPORCU’’ projesi oluşturulmuştur.

Bu proje kapsamında, okulumuz yerleşkesi içerisine, uluslar arası ölçülere uygun iki adet tenis kortu, bir adet kapalı basketbol salonu 420 kişi/seyirci kapasiteli, bir adet kapalı voleybol salonu, bir adet açık basketbol sahası, bir adet halı saha, yaratıcı dans salonu, kondisyon- fitnes salonu, teorik bilgilendirme sınıfı, judo salonu, jimnastik salonu, masa tenisi salonu, atletizm pisti, kum havuzu ve dört adet kız/erkek soyunma odası bulunmaktadır. Ayrıca, TED İstanbul Kolejliler Spor Kulübümüz binası yer almaktadır. Hafta sonu yapılan sportif çalışmalar, yurt içi/dışı kamplar spor kulübümüz bünyesinde yapılmaktadır. Okul/Kulüp bünyesinde on ayrı branşta,28 farklı kategoride, 320 lisanslı sporcu ile sportif müsabakalara katılım sağlanmaktadır. Tüm bu koordinasyonu sağlayan eğitim personeli alanında uzman, yedi kadrolu öğretmen, beş usta öğretici ve altı antrenör olmak üzere on sekiz kişiden oluşmaktadır.