EDINBURGH DÜKÜ ULUSLARARASI ÖDÜL PROGRAMI

Geçtiğimiz öğretim yılında Ödül Programı Bronz Kategoriye başlayan öğrencilerimiz çalışmalarını tamamladılar. Bronz ödüllerini almaya hak kazanmak üzere Ödül Programı Ulusal Ajanstan gelecek sonucu bekliyorlar. Bu yıl gümüş kategoride devam edecek bu öğrencilerimizle birlikte bronz kategori için de öğrencilerimizin başvurusunu bekliyoruz.
Ödül programına başlamak isteyen öğrencilerimizin son başvuru tarihi 14 Ekim 2016 Cuma günüdür. Başvurular Sosyal Etkinlikler Zümre Başkanı Lale Pişkin’e, PDR Bölüm Başkanı Murat Enüştekin’e ve PDR Uzmanı Yasemin Güler’e yapılabilir.

Ödül Programı Nedir?

The Duke of Edinburgh’s International Award 14 ile 24 yaşları arasındaki tüm gençlerin katılabileceği heyecanlı bir kişisel gelişim programıdır. Programının amacı gençleri, kendi hayatlarında, yaşadıkları toplumda ve dünyada bir fark yaratmalarını sağlayacak yaşam becerileri ile donatmaktır. 1956 yılında Edinburgh Dükü Prens Philip tarafından kurulduğundan bu yana, 140 ülkede ve bölgede sekiz milyonu aşkın genç Ödül Programına katılmıştır.

Ödül programı üç kategoriden oluşur: Bronz, Gümüş ve Altın. Programın kendisi 4 ana bölümden oluşur: Beceri Geliştirme, Fiziksel Gelişim, Toplum Hizmeti ve Macera ve Keşif Yolculuğu. Kategoriler arasındaki tek farkı ana bölümleri uygulama süresidir. Programı tamamlamak için her ana bölümü gençlerin kendi planladıkları sürede bitirmektir.

Ödül Felsefesi

The Duke of Edinburgh's Award (Edinburgh Dükü Ödülü) Programını başlatan Edinburgh Dükü Prens Philip program hakkındaki görüşlerini ifade ederken:
“Şu modern ve gelişmiş dünyada yetişen gençlerin karşı karşıya kalacakları birçok zorluk var ve bireysel gelişim için sağlanan olanaklar genellikle sınırlı. Diğer yandan, gençlere karşı sorumluluklarının farkında olan velilerin, ögretmenlerin, gönüllü kurum liderlerinin ve işverenlerinde kendi sorunları var. Bu Program gençler ile onların geleceği için endişe duyanlar için düşünülmüştür.

Amaç, yararlı boş zaman aktivitelerini ve gönüllülük bilincini tanıtarak ve yayarak, onların başarıya ulaşma azmini keşfetmelerini sağlamak ve gençlerin gelişimini teşvik eden kişi ve kurumlara kılavuzluk etmektir. Bu programda yer alan herkesin kendi hayatlarına dair bir katma değer ve mutluluk yakalamalarını umuyorum. Şundan eminim ki, bu programı uygulayan herkes, başkalarının saklı kalmış yeteneklerini keşfetmek ve azim gerektiren bir işi başarmalarını sağlamak konusunda yaptıkları yardımlardan dolayı ayrı bir mutluluk duyacaklardır.”

Ödül Kategorileri
• Bronz
• Altın
• Gümüş

Bronz Kategori İçin Ödül Bölümleri
1. Fiziksel Gelişim (3 ay süre ile haftada 1.5 saat)
Amaç: Gençleri spor yapmaya teşvik etmek
.
2. Beceri Geliştirme (3 ay süre ile haftada 1.5 saat)
Amaç: Gençlerin yeteneklerini ve yeni ilgi alanlarını
keşfetmelerini sağlamak ve var olan becerilerini geliştirmek

3. Toplum Hizmeti ( üç ay süre haftada 1.5 saat)
Amaç: Başkalarına ve topluma yararlı bir hizmette bulunmaya özendirmek.Bu bölüm, toplumun bireylerinin birbirlerine ihtiyacı olduğunu vurgulamakta ve bu nedenle gönüllü yardımın önemini göstermeyi amaçlamaktadır.

4. Macera ve Keşif (1 gece 2 günü kamp deneyimi)
Amaç: Macera ve keşif ruhunu geliştirme,özgüveni ve azmi artırma, takım çalışması ve işbirliği özellikleri kazandırma

Katılımcı öğrencimiz 3 ay sonunda 1.2. ve 3. bölümlerden sadece birini seçerek haftada 1,5 saat, 3 ay süresince onu gerçekleştirecektir.

Ayrıntılı Bilgi için : Lale Pişkin
Sosyal Etkinlikler ve Toplum Hizmeti