Okulda Yaşam

school.eb.co.uk/storeschoolcard?id=tedistanbulkol

Elektronik Bilgi Kaynağımız: Britannica School
Britannica School Edition, öğrencilerin ve öğretmenlerin öğrenme
gereksinimlerini karşılamak üzere tasarlanmış çok özel bir çevrimiçi
kaynaktır. Okulumuzun aboneliği ile TED İstanbul Koleji Vakfı öğrencileri
ve çalışanları bu elektronik bilgi kaynağını kullanım hakkına sahip oldular.

Dört farklı öğrenim alanı, kendine güven yaratan ve araştırmaya teşvik
eden, ilgi çekici birçok öğretme ve öğrenme malzemesi içermektedir.

- Britannica Learning Zone: Okul öncesi eğitim için bir okur-yazarlık
alanıdır.
- Foundation: İlkokul öğrencileri için öğrenmeyi teşvik eden ve araştırma ve okur-yazarlık becerilerini iyileştiren ilgi çekici ve etkileşimli bir alandır.
- Intermediate: Ortaokul öğrencileri için araştırma becerilerinde kendine güveni geliştirip öğrencilere bağımsız olarak araştırma yapmaya başlayacak araçları sağlar.
- Advanced: Lise ve ileri düzey öğrenciler için ayrıntılı yazılar ve daha fazla araştırma aracı yelpazesi öğrencilere derinlemesine araştırma yapma olanağı verir.

Explore Britannica başlığı altında öğrenciler için uygunsuz içeriklerin yer almadığı, metin, resim, video ve etkileşimli kaynaklara ulaşabilir, dünyaca ünlü kişilerin biyografilerine ulaşabilir, dünya haritasını kullanarak merak ettiğiniz ülkeler hakkında bilgilere ulaşabilir, ülkeleri karşılaştırabilir ve daha sonra kullanmak üzere kendi kaynak
arşivinizi oluşturabilirsiniz.

Öğrenciler İçin Kaynak

Britannica School tüm okul düzeylerindeki öğrencilere proje araştırmaları yapabilmeleri için güvenilir ve itimat edilir bir bilgi kaynağı sağlar.

Malzemelerin çeşitliliği öğrencilerin farklı yöntemler kullanarak ve kendi öğrenim hızlarında öğrenmelerini sağlar.

- My Britannica öğretmen ve öğrencilerin araştırma yaparak içeriklerini Britannica içindeki kişisel, daha ilerideki bir tarihte tekrar erişilip içeriğin görülebileceği bir alana kaydetmelerine olanak verir. Öğretmenler, yardımcı kaynaklara ve ders planlarına da bu bölümden ulaşır.

Güvenilir İçerik
Öğretmenler ve veliler tüm yaşlardaki öğrencilerin güven içinde çevrimiçi araştırma yapabileceğinden emin olabilirler.
Ansiklopedi Britannica’da bulunan tüm içerik 4.500’den fazla küresel katılımcının uzman bilgisine dayanmaktadır. Britannica’nın kendine özel içerik geliştirme süreci, tüm içeriğini tarafsız, politik olmayan ve gerçekler açısından doğru olmasını sağlar. Britannica Online (Çevrimiçi), 300’den fazla çalışanın olduğu bir yazı işleri ekibi tarafından günlük olarak gözden geçirilmekte ve içeriğin her zaman güncel kalması sağlanmaktadır.

- Portala herhangi bir şifre/kullanıcı adı gerektirmeden tüm cihazlar ile okul IP’lerinden giriş yapılabilir.

- Eğer uzaktan erişim sağlamak isterseniz okulumuz tarafından sağlanan uzaktan erişim linkine ya da okulumuzun web sayfası üzerinden paylaşılan Britannica School linkine tıklayarak bir sayfaya ulaşırsınız.

- Buradaki kutucuğa ID bilginizi girdikten sonra sayfa sizi direkt olarak Britannica School’a yönlendirecektir.

- Sorularınız için: info@tedistanbul.k12.tr