Okulda Yaşam

school.eb.co.uk/storeschoolcard?id=tedistanbulkol

Britannica School Eğitim Portalı Hakkında

Geçmişten günümüze merak ettiğiniz her konuda, Anaokulu / İlkokul, Ortaokul ve Lise seviyelerine uygun şekilde ayrılarak hazırlanmış kaynaklara erişebileceğiniz Britannica School sistemi öğrenci ve öğretmenlerimizin kullanımına sunulmaktadır.

Britannica School, dünyanın ilk ve en kapsamlı online ansiklopedisidir. Öğretmenler tüm yaşlardaki öğrencilerinin güven içinde çevrimiçi araştırma yapabileceğinden emin olabilir. Britannica School’da bulunan tüm içerik 4.500’den fazla küresel katılımcının uzman bilgisine dayanmaktadır. Britannica School 300’den fazla çalışanın olduğu bir yazı işleri ekibi tarafından günlük olarak gözden geçirilmekte ve içeriğin her zaman güncel kalması sağlanmaktadır.

Dört Özel Öğrenme Alanı
- Britannica Learning Zone: Okul öncesi eğitim için bir okur-yazarlık alanıdır.
- Foundation: İlkokul öğrencileri için öğrenmeyi teşvik eden ve araştırma ve okur-yazarlık becerilerini iyileştiren ilgi çekici ve etkileşimli bir alandır.
- Intermediate: Ortaokul öğrencileri için araştırma becerilerinde kendine güveni geliştirip öğrencilere bağımsız olarak araştırma yapmaya başlayacak araçları sağlar.
- Advanced: Lise ve ileri düzey öğrenciler için ayrıntılı yazılar ve daha fazla araştırma aracı yelpazesi öğrencilere derinlemesine araştırma yapma olanağı verir.

Sisteme Erişim: Öğrencilerimiz, portala herhangi bir şifre/kullanıcı adı gerektirmeden tüm cihazlar ile okul IP’lerinden giriş yapabilirler. Eğer okul dışından erişim sağlamak isterseniz okulumuzun web sayfası üzerinden “Kütüphane” başlığı altında paylaşılan Britannica School’a girdiğinizde şu sayfa karşınıza çıkacaktır.

Sayfada yer alan kutucuğa ID bilgilerinizi girdikten sonra sayfa sizi direkt olarak Britannica School’a yönlendirecektir.

Foundation/İlkokul Anasayfası

İlkokul anasayfası hem tasarım olarak hem içerik ve dil seviyesi olarak 5-10 yaş arasındaki çocuklar düşünülerek hazırlanmıştır. İlkokul bölümü içerisinde 6.000’den fazla makale bulunmaktadır.

(1) Britannica School ana sayfasına dönüş yapmak için tıklayınız.
(2) Arama Kutusu: Arama yapmak istediğiniz kelimeyi ya da araştırma yapmak istediğiniz konuyu buradaki kutunun içine yazıp tıklayınız. Aramanız ile ilgili tüm makalelere, resimlere, videolara, online dersler, e-kitaplar, yayınlar ve benzeri e-içeriklere bu yolla ulaşabilirsiniz.
(3) Check It Out: Öğrencinin genel kültür ve bilgi düzeyini arttırmaya yönelik olarak her gün değişen bir konu, haber olarak yer alır. Konu ile ilgili daha detaylı bilgi için resmin üstünü tıklayınız.
(4) News: Güncel BBC Çocuk haberlerini verir. Haberler ile ilgili detay için linkleri tıklayınız.
(5) My Britannica: Öğretmen ve öğrenci bu bölüme kendi kullanıcı adı ve şifresi ile bağlanır.
(6) Animal Kingdom: Hayvanlar alemi, tüm hayvanları yaşadıkları habitat ya da ait olduğu tür olarak iki başlık altında toplar ve inceler. Hayvanlar ile ilgili makalelere bu bölümden de ulaşılabilir.
(7) World Atlas: Google Earth altyapısı üzerinden çalışan bir e-atlas. Ülke ile ilgili kısa tanıtım, detaylı profil incelemeleri ve ilgili konu başlıklarına bu bölümden ulaşılır.
(8) Articles: Öğrenci arama yapmak isteği şeyi, konu başlıkları üzerinden giderek de bulabilir. Tüm içerik bu bölümde konularına göre sınıflandırılmıştır.
(9) Images & Videos: Resim ve video arşivi. Burada tüm medya kategorilere göre sınıflandırılmıştır.
(10) Compare Countries: İki ülkenin belli başlı kriterler göz önüne alınarak karşılaştırılması.
(11) Learning Games: Eğitsel oyunlara derslere göre sınıflandırılmış olarak buradan ulaşabilirsiniz.
(12) Vote Now: Öğrenciler için hazırlanmış eğitici anketler, belli periyotlar ile değiştirilerek bu bölümden yapılır.

- Sorularınız için: info@tedistanbul.k12.tr