Okulda SağlıkTED İSTANBUL KOLEJİ

Ortaokul ve Lisemizde Narkotik Eğitim Tırı

Image 03

Okulumuzun PDR birimi tarafından organize edilen, İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından “ Narkotik Eğitim Tırı” programı ile 14-15 Şubat 2018 tarihlerinde 8, Hz., 9, 10, 11 ve 12. Sınıf öğrencilerimize eğitim verdi.

Türkiye’de tek örneği bulunan Narkotik Eğitim Tırı içinde 12 kiosk bilgisayar bulunduran ve öğrencilerin yaş dönemi özelliklerine göre yazılan içeriklerden oluşmaktadır. Bu içerikler bağımlılık yapıcı maddelerin insan üzerindeki fiziksel, ruhsal ve biyolojik etkilerini aktarmaktadır. 30’a yakın uygulama barındıran kiosklar aracılığıyla öğrencilerimiz madde bağımlılığı hakkında farkındalıklarını arttırmışlardır. Merak ettikleri soruları konunun uzmanı olan 2 Narkotik polis memuruna sorma imkanı bulmuşlardır. 2 günlük eğitimin sonunda öğrencilerimizin geri bildirimleri aldıkları eğitimin onlara çok iyi bir etki bıraktığını göstermiştir. Öğrencilerimize bu hizmetin ulaşmasını sağlayan başta İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne, gösterdikleri destek ve sundukları katkı nedeniyle görevli Narkotik Polis memurlarına şükranlarımızı sunarız.