Nullamlacus dui ipsum

Nullamlacus dui ipsum conseque loborttis non euisque morbi penas dapibulum orna. Urnaultrices quis curabitur phasellentesque congue magnis vestibulum quismodo nulla et feugiat. Adipisciniapellentum leo ut consequam ris felit elit id nibh sociis malesuada.

Continue Reading »

Teachers Login Here

Teachers Login Form

Pupils Login Here

Pupils Login Form

2012 yılında İngilizce dersinde uygulanmaya başlanan bir sertifika programıdır.

9 ve 10. Sınıflarımızda tüm öğrencilerimiz Genel İngilizce dersiyle birlikte IGCSE English As a Second Language dersini de alırlar ve programın sonunda Cambridge Sınav Merkezinden gelen bitirme sınavlarına girerek İngilizce yetkinlik düzeylerini uluslararası geçerlilikte belgeleyebilirler.

Bu sınavlar 2013 senesinden itibaren okulumuzda uygulanmaktadır. IGCSE Sözlü değerlendirme sınavı okulumuzun Cambridge sertifikalı öğretmenleri tarafından uygulanmakta, ses kayıtları Cambridge Sınav merkezine değerlendirilmek üzere gönderilmektedir. Aynı şekilde okuma, yazma ve dinleme sınavları değerlendirilmek üzere Cambridge sınav merkezine gönderilmektedir.

Cambridge Uluslararası Genel Ortaöğretim Eğitimi Sertifikası (IGCSE) uluslararası bir eğitim belgesidir ve dünya çapında en çok tanınan sertifikalardan biridir. IGCSE dersleri bilgiyi hatırlama, sözel beceriler, sorun çözme, inisiyatif alma, ekip çalışması ve sorgulama becerileri gibi yaşam için gerekli eğitsel becerilerini geliştirmesiyle tanınır. IGCSE, Cambridge Üniversitesi tarafından 1988'de geliştirilmiş olup, dünya çapında birçok akademik kurum ve işveren tarafından kabul görmektedir. Bazı ülkelerde ve bazı üniversitelerde IGCSE sertifikası üniversiteye giriş gerekliliklerini kapsarken, çoğunlukla üniversiteye girişte kabul gören A Level, AS Level, IB ve US Advanced Placement dersleri için bir hazırlık, ön aşama olarak görülmektedir. IGCSE İkinci Dil Olarak İngilizcede alınan iyi bir not (C ve üzeri); Birleşik Krallık’ta Amerika Birleşik Devletleri, Kanada ve Avustralya’da bazı üniversitelerde İngilizce dilinde yetkinliği kanıtlayıcı belge olarak kabul görmektedir.

Yurtiçi üniversitelerde Hazırlık Atlama Sınavı olarak kabul görmemektedir. Bu da sınava girmek isteyen öğrenci sayısının azalmasına sebep olmuştur.

TED İstanbul Koleji-2017